perjantai 21. tammikuuta 2011

Seuraamista ja perusasentoja..

"Mitä, eikö nämä olekaan valmiita paketteja syntyessään?", kysyi koulutusohjaaja tänään treeneissä. Eivät taida olla, ei ainakaan tämä..

Kyse on seuraamisesta, tai lähinnä seuraamattomuudesta. Ihan itseeni voin tässä asiassa mennä, harjoituksen puutetta!! Syksyllä päätin, että imuttamalla aloitetaan. Vaikka käsite oli teoriassa selvä, käytännön kokemusta minulla ei tekniikasta ole. Tällä tekosyyllä, etten osaa ko. tekniikkaa luistin sujuvasti koko seuraamisharjoituksista melkein jouluun asti. Silloin heräsin, että pakko se on varmastikkin hiljalleen jollain tekniikalla aloittaa.

Tämän jälkeen olen sekoittanut imutusta ja aikaisemmilla koirillani toimivaksi havaitsemia harjoituksia. Treenikertoja ei ole ollut kovinkaan montaa ja tulos on ollut aika heikkoa, oikeastaan meidän seuraaminen on suoraan sanottuna AIVAN KAMALAA!! Koira, joka yleensä pitää hyvin kontaktia, kadottaa kontaktin viimeistään toisella askeleella. Peppi jätättää ja haahuilee. Toisin sanoen, sillä ei ole hajuakaan mitä ollaan tekemässä. Lelun kanssa Peppi seuraa hieman paremmin, kuin namin, mikä on aika jännä huomata, kun on kuitenkin noinkin ahne koira kyseessä.

Itselläni on iso harjoittelun paikka liikkeelle lähdössä, käännöksissä ja pysähdyksissä. Olen niissä aivan liian hätäinen, eikä koiralla ole pienintäkään mahdollisuutta pysyä mukana. Olisi varmastikkin paikallaan harjoitella liikkumista ilman koiraa. Lisäksi olen liian ahne. Pitäisi olla tyytyväinen siihen loistavaan kahden askeleen seuraamisesta ja palkata, eikä ajatella "vielä vähän, kun nyt menee hyvin".

Treeniä siis kovasti molemmille, varsinkin ohjaajalle, niin eiköhän se siitä!! Ainakin meidän kaksi edellistä viikkoa pitämät perusasentosulkeiset ovat tuottaneet tulosta. Joka päivä olemme tehneet 3-4 muutoman minuutin treeniä, joissa käsken Peppiä sivulle eri kulmista. Lisäksi olemme harjoitelleet täyskäännöstä, sekä käännöstä vasemmalle ja oikealle. Kaksi treeniä saa hyvin tehnyä ennen ruokailua. Täysi ruokakuppi kun odottaa lattialla, on koiran motivaatio kohdallaan. Vaikka parantamisen varaa on vielä, meininki on kuitenkin aivan erilaista kuin muutoma viikko sitten. Toivottavasti harmaita hiuksia tuottava seuraaminenkin paranee treenaamisen myötä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti