keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Agilitya, painonhallintaa ja työkoneita..

Viikko alkoi turistireissulla Riman agilityhallille. Lähdimme seuraamaan Tarjan http://koti.mbnet.fi/oldpal ja Rokki-Rakin agilitytreenejä ja samalla Pepistä tuli taas tätä yhtä kokemusta rikkaampi! Seurailimme kentän laidalla, kun muut pitivät hauskaa radalla, samalla leikimme ja otimme hieman tottista. Ja pitihän sitä yksi hyppykin kokeilla, ihan sellainen kaikkein matalin vain!!
Tämä reissu oli myös hyvää sosiaalistumisharjoitusta. Peppi näki miehiä, naisia ja toisia koiria. Omistaja taas näki usean vanhan tutun. Lopuksi Peppi pääsi vielä juoksemaan Rokin kanssa..
Itselle tästä reissusta nousi kunnon agilitykuume. Katselin jo Pepille agilityn pentukurssia joulu-/tammikuulle, mutta en vielä löytänyt sopivaa. Sain taas Hanna-Marilta ( http://www.ainstainin.net ) vinkin ja innostuksissani tilasin meille Janita Leinosen Pennusta mestariksi -agility dvd:n ( http://www.koiranomi.com/kirjaalisuus.htm ) . Nyt ei voi sitten muuta, kuin tankata teoriaa ja odottaa kun tuo "harrastusväline" kasvaa!!

Tiistaina kävimme eläinlääkäriasemalla hakemassa matolääkkeet ja otin koiran mukaan, koska halusin nähdä, kuinka paljon se painaa. Ja painohan se, komeat 8,2 kiloa. Ajattelinkin heti ensimmäiseksi, että onkohan tuo hieman liikaa!? Aavistelin aivan oikein, koska illalla luin Duumi-veljen blogista, että se painaa vain 7,6 kg, ja kyllä ainakin minun mielestäni pitäisi uroksen painaa enemmän kuin nartun!!! Peppi ei kuitenkaan mielestäni ole lihava. Sillä tuntuu kylkiluut, vyötärö näkyy ylhäältä päin ja sivusta katsottuna vatsalinja nousee häntää kohti mentäessä. Seuraavaksi kävikin mielessä, että ehkä eläinlääkäriaseman vaaka näytti väärin, mutta kotivaaka näytti täsmälleen saman lukeman. Peppi on kyllä kasvanutkin paljon. Olin viikonlopun tiiviisti töissä ja kun sunnuntai-iltana lähdimme lenkille, päivittelin, kuinka iso siitä onkaan jo tullut!! No, niin tai näin, kasvaa Peppi sitten korkeus- tai leveyssuunnassa, on asialle jotain tehtävä!
Mietin jo ruuan vaihtoa, ettei pentu kasvaisi liian nopeasti, mutta sitten aloin miettimään sen ruokailua. Pepillä seisoo nappulat kupissa pitkin päivää, eikä se kovin monena päivänä viikossa yllä siihen ruokamäärään, joka sen pitäisi syödä. Oman ruuan sijaan Peppi täyttää vatsansa useamman kerran päivässä imuroimalla lapsilta tippuvat jämät. Eihän siinä pieni pentu paljon muuta ruokaa tarvitsekkaan, koska varsinkin meidän pikkumieheltä menee iso osa ruoista lattialle. Kyllä luulisi makaroonilla ja muulla hiilarimössöllä koiran kasvavan ja niinhän se on tehnytkin!!
Tänään sitten teimme firmassamme seuraavan yhteispäätöksen: Peppi joutuu jatkossa pois keittiöstä lasten ruokailujen ajaksi ja oma ruoka annetaan koiralle vain hetkeksi tiettyihin kellonaikoihin. Mikäli ruoka ei silloin kelpaa, otetaan ruoka pois ja sitä tarjotaan uudestaan vasta seuraavaan ruokailuaikaan! Mikäli Peppi tästä toimeenpiteestä huolimatta jatkaa hurjaa kasvuaan, harkitaan uudelleen ruokamerkin vaihtoa..

Tänään teimme taas Pepin kanssa kaupunkitreeniä. Ihmiset ja autot, jopa mopot ovat jo Pepille arkipäivää, mutta isot työkoneet tuovat vielä hieman jännitystä kaupungilla kulkemiseen. Meillä kun on melkein koko keskusta tällä hetkellä yhtä työmaata, tulee työkone-treeniä väkisinkin kaupunkitreenin ohella. Vaikka Peppi muutoman kerran säikähti ja väisti pahoja ääniä pitäviä koneita, palautui se kuitenkin heti ja lähti kovin innoissaan tutkimaan, mistä ääni tuli. Kaiken kaikkiaan Peppi käveli reippaasti ja häntä pystyssä, vaikka kaikki lätäköt piti kyllä kiertää, hieno neiti kun on!!

Illalla kävimme vielä läheisen koulun pihassa treenamassa hieman sivulle tuloa ja maahan menoa. Kovasti en voi tätä treeniä kehua. Kummassakaan liikkeessä ei montaa onnistunutta harjoitusta saatu, mutta näistä muutomasta onnistuneesta kerrasta annoinkin oikein ison palkan, kun huomasin, että nyt joku tökkii.. Epäilen vahvasti syyksi koiraa, joka haukkui läheisessä pihassa. Tämä kyseinen koira kun onnistui säikäyttämään meidät molemmat matkalla treenipaikalle. Se hiipi aidalle ja kun olimme kohdalla, se hyökkäsi kauhealla metelillä. Lähtiessä teimme kyseisen talon ohitustreenin runsaiden kehujen ja makkaroiden kanssa, se meni hyvin!!

2 kommenttia:

  1. Itse olen toiminut Duumin kanssa alusta asti noin että jos ei kelpaa niin kippo pois. Duumi saa ruuan 3kertaa päivässä ja joka kerta kippo tyhjenee hujauksessa. :) lisäruokana Duumi saa "vain" palkkanameja, pysyy motivaatio korkealla kun joutuu tienaamaan ruokansa :D

    VastaaPoista
  2. Meillä kuppi lattialle jäänyt, kun on alusta asti ollut hieman heikko ruokahalu. Aikaisemmin kun talossa on ollut useampi koira, on jäljelle jääneet ruuat kerätty samantien pois. Pääsääntöisesti ovat tosin olleet niin ahneita, ettei juuri mitään ole jäänyt.
    Meillä on avokeittiö ja kun 1-vuotias opettelee syömään, tippuu siinä makaroni jos toinenkin. Nyt on neiti sitten suljettuna makkariin ruokailun ajan, kurjaa sekin, mut ehkä mielummin niin ja terve aikuinen koira. Aikuisenahan se ei enään niin justiinsa olekkaan, mut nyt kasvuvaiheessa olisi ehkä suotavaa, et syö oikein!!

    VastaaPoista