maanantai 13. syyskuuta 2010

Cairnien luonnetesti 12.09.2010

Sunnuntaina Pepin aamu alkoi aikaisin, hieman yli kuusi. Se kirjaimellisesti vedettiin esiin sängynalta, ja ei kun panta kaulaan ja lenkille sateiseen metsään. Koira oli lenkillä rauhallinen, mutta sisään tullessa alkoi tuttuakin tutumpi meno..
Se kouhotus jäi muun perheen huoleksi, kun tämä mamma vaihtoi kuivat vaatteet, heitti repun selkään ja hyppäsi pihalla odottavan ystävänsä auton kyytiin. Suuntana oli Oulunkylä ja Cairnterriereiden luonnetesti, jonne olin jo kesällä lupautunut avustamaan.
Ensin kuitenkin suunta kohti nuppulinnaa. Haimme vielä kyytiin toisen luonnetestituomareista. Navikaattori vei meidät aluksi väärään osoitteeseen. Kun löysimme oiken tien, oli meillä väärä talonumero. Näistä kommelluksista kuitenkin selvittiin, tuomari löytyi ja olimme testipaikalla 8.30.
Ennen testin alkua tuomarit kävivät radan läpi ja selittivät tehtävät ratahenkilöille. Tehtäväkseni sain "haalarin pölläyttämisen" ja ampumisen. Asetta testatessani huomasimme, että ase oli rikki ja jouduimme ottamaan käyttöön vara-aseen.
Luonnetesti päästiin aloittamaan klo 09.10. Luonnetestituomareina toimivat Sami Heikkilä ja Maarit Salla.
Ihan ilman mutkia ei testikään osaltani sujunut, juuri ennen ruokailua ase alkoi kiukuttelemaan. Onneksi öljyäminen auttoi asiaa ja loppupäivän ampumiset sujuivat hyvin.
Oma cairn-kokemukseni rajoittuu muutoman ystävän koiriin. Olikin mukava nähdä, kuinka hyvin koirat selviytyivät testistä. Cairnien ihmisystävällisyys ja nopea palautuminen ihmishyökkäyksistä oli erittäin positiivinen kokemus. Sattuneesta syystä minulla kun on pikkuterriereistä hieman toisenlainen käsitys!! :) Oli myös hienoa nähdä, että cairn-ihmiset ovat innostuneet käyttämään koiriaan luonnetesteissä. Tämäkin kaksipäiväinen luonnetesti oli saatu täyteen omaa rotua ja enemmänkin tulijoita olisi ollut. Toivottavasti testeissä saatua tietoa käytetään hyväksi myös jalostuksessa! Sunnuntain testituloksista sen verran, että kymmenestä koirasta yhden testi keskeytettiin ja yhden testitulos oli hylätty, pisteet olivat keskimäärin hyviä.
Testin loputtua siivottiin paikat ja lähdettiin ajelemaan kotiinpäin. Matkalla vietiin vielä tuomari lentokentälle.
Kaikenkaikkiaan päivä oli mielenkiintoinen, näkemällä sitä oppii!!  

3 kommenttia:

  1. Yritätkö sä vihjailla jotain meidän koirasta!!?? Sehän on maailman ihmisystävällisin koira! ;P

    VastaaPoista
  2. Mä en vihjaile mitään ;) Ihan yleisesti vaan omasta terrierikäsityksestäni sanoin. Voihan se olla (ainakin osassa), et vika onkin näiden mummon mussukoiden hihnan toisessa päässä!!

    VastaaPoista
  3. Vedän kommettini takaisin kun tajusin että et meidän mussukasta puhunut ;D Mutta sähän voisit tehdä sille luonnetestin ;D.

    VastaaPoista