maanantai 1. marraskuuta 2010

Agilityn alkeita..

Lauantaiaamuna kävimme Pepin kanssa koiraurheilukeskuksella agilityn vapaatreeneissä. Aloitimme harjoittelemalla putkea. Heti alussa huomasin, että olisi ollut paikallaan ottaa joku mukaan avustamaan. Yritin alkuun kovasti lähettää Peppiä lelun avulla putkeen siinä onnistumatta. Onneksi paikallaan olo alkaa olla Pepillä sen verran hyvillä kantimilla, että jätin Pepin istumaan putken toiseen päähän ja huusin toisesta. Muutoman tällaisen treenin jälkeen Peppi meni putkeen lähettämällä.

Usean toiston jälkeen lisäsin putkeen menoon etenemisharjoituksen. Laitoin suoran putken jatkeeksi hypyn siivekkeet ja siivekkeiden taakse namilautasen. Näytin Pepille namin ja vein koiran putken suulle. Kun koira tuli putkesta ulos, annoin eteen-käskyn. Peppi suuntasi suoraan namin luokse. Se, että koira oivalsi heti, mistä on kyse, johtunee siitä, että olemme käyttäneet samaa lautaskeinoa ruutuun menoa harjoitellessa.

Seuraavaksi harjoittelimme Pepin kanssa hyppyesteen kiertoa. Laitoin namilautasen siivekkeen taakse ja ohjasin koiran kiertämään siivekkeen. Lautasen tyhjennyttyä houkuttelin koiran siivekkeiden välistä luokseni lelun avulla. Harjoittelimme kiertoa sekä vasemmalta, että oikealta. Kun koira lähti sujuvasti kiertämään estettä, poistin lautasen siivekkeen takaa ja palkkasin Pepin vasta sen tullessa takaisin luokseni. Lopuksi yhdistin putkeen menon ja kiertämisharjoituksen. Yhdistäessäni harjoitukset palautin muutamaksi ensimmäiseksi kerraksi namilautasen siivekkeen taakse.

Viimeisenä harjoituksena teimme kontaktipinta-harjoitusta. Nostin Pepin puomin alastulo-kontaktille niin, että sen takajalat olivat kontaktilla ja etujalat maassa. Toistelin Pepille käskyä "PINTA", kehuin ja palkkasin. Noin kymmenen namin jälkeen vapautin koiran. Tein kolme samanlaista harjoitusta.

Pepin treenit menivät ensikertalaiseksi hyvin ja mikä tärkeintä, meillä oli hauskaa. On hyvä, että saimme hieman vastapainoa tokolle, ettei se ala maistua puulle heti alkuunsa. Oli mukava huomata, ettei Peppi treenien aikana juurikaan kiinnitä huomiota toisiin koiriin. Ainoa todella ärsyttävä seikka Pepin kanssa treenaamisessa on sen komentaminen. Kaveri haukkuu sekä tokossa että agilityssa. Mikäli jollain on siihen hyviä vinkkejä, otan erittäin mielellään vastaan!! Peppi komentaa paljon myös kotona.. Lisäksi kaikki vinkit siitä, millaisia agilityn pentuharjoitteita voi tehdä, otetaan mielellään vastaan :)

2 kommenttia:

  1. Eiks toi harava harjoittelu ollut just hyvää aivojumpaa. Pepin piti vaan päättää kumpaan haravaan iskee ;D

    VastaaPoista
  2. Siin oli neiti hetken ihmeissään ;D

    VastaaPoista